Rakušanům práce v gastronomii nevoní

Deník die Presse přinesl informaci z Dolního Rakouska, kde majitel restaurace vyvěsil zprávu pro své zákazníky: "Dnes je zavřeno - nemáme personál, zato však 500 000 nezaměstnaných. Sorry, podepsán provozní!"

©Flickr, Foto: Artie Limmer

Zkušenost majitele hotelu „Donauhof“ je podobná. S uchazeči absolvoval přes 200 pracovních pohovorů, ale ani jeden nebyl úspěšný. A těmito případy to zdaleka nekončí. Přestože se  nezaměstnanost v Rakousku pohybuje dlouhodobě pod 10% a v gastronomii si oficiálně hledá práci přes 43.000 lidí, provozovatelé hotelů a restaurací zoufale bojují s nedostatkem personálu.

Rakušanům se pracovat nevyplatí

Domácí mají různé důvody pro nespokojenost. Trápí jejich nízké výdělky, práce v nočních hodinách, o víkendech i svátcích, nebo práce přesčas. Mnohým překáží povýšené chování hostů a nejsou ochotni za takových podmínek pracovat. Mario Pulker, předseda svazu hotelů a restaurací, mluví o nízké motivaci nezaměstnaných hledat práci a poukazuje tím na příliš pohodlný sociální systém. Markus Wieser, prezident dolnorakouské komory pro zaměstnance, mluví o nízké minimální mzdě v gastronomii a řešení vidí v jejím zvýšení. Podle statistik totiž v hotelnictví a gastronomii pracuje téměř polovina lidí, kteří vydělávají méně než 1500 € brutto, což je bezmála hranice minimální mzdy.

Minimální mzda 1420 € nestačí

Podle kolektivní smlouvy pro hotelnictví a gastronomii představuje minimální mzda nekvalifikované pracovní síly 1420 € brutto. Další příplatky mohou být například za přesčasy, práci o víkendech, svátcích, za práci v noci a také 13. a 14. plat. Zařazení do vyšší platové kategorie záleží na délce praxe a potřebné kvalifikaci, podle tabulek tak například vrchní číšník nebo šéfkuchař mohou mít na výplatní pásce 2000 € nebo i více.

Zaměstnají cizince nebo zavřou

Výsledek v praxi je takový, že 46 % zaměstnanců má výdělek na hranici minimální mzdy a množství provozů si zvyšování platů ani nemůže dovolit. Začarovaný kruh se tak snaží řešit pracovní silou ze zahraničí. Plat, který domácím Rakušanům sotva pokryje měsíční výdaje, pro cizince představuje vyšší životní standard. Pokud se však provozovatelům nepodaří vykrýt nedostatek pracovníků cizinci, nezbývá jim nic jiného než provozy zavřít.

Přilepšují si také Češi

To, že rakouské hotelnictví a gastronomie potřebují pracovníky z jiných zemí, je dlouhodobý stav. Před otevřením rakouského pracovního trhu sem chodili Češi, Maďaři, Slováci či Poláci pracovat načerno, po vstupu do unie se jim dveře již neomezeně otevřely. Mnozí Slováci a Češi si i během sezónních prací dokáží zajistit na své poměry nadstandardní příjmy. Oproti domácímu průměrnému platu jsou často až několikanásobně vyšší. Náklady jsou přitom minimální, jelikož zaměstnavatelé si zvykli zaměstnancům hradit ubytování i stravu. Pracovní nabídky jsou snadno dostupné na internetových stránkách, sociálních sítích nebo v pracovních agenturách. Při hledání je třeba být obezřetný a dobře se informovat.